Hello friends, as you all know how important is general knowledge for everyone. If we talk about kids it becomes more important. Today we are going to provide you 100 Easy General Knowledge Questions and Answers.

Learning of common general knowledge questions and answers will help kids growing smartly in day to day life. And it will also help them even after their schooling to clear competitive exams like SSC, UPSC, etc. 


100 Easy General Knowledge Questions and Answers

GK for kids

Many students don't like this topic because memorizing general knowledge questions and answers is a little tough. The best tip for students is to be patient and optimistic. And remember "The race is not over until you win".

100 Easy General Knowledge Questions and Answers


1: When do we celebrate Republic Day in India?
 Ans- 26 January

2: When was Mahatma Gandhi born?
 Ans- 2nd October 1869

3: What is the capital city of India?
 Ans- New Delhi

4: Which heritage site is declared as one of the seven wonders on earth in India?
Ans- Taj Mahal, Agra

5: Who is called Father of The Nation in India?
Ans- Mahatma Gandhi

6: Who was the first president of India?
 Ans- Dr. Rajendra Prasad

7: Who was the first prime minister of India?
 Ans- Pt. Jawahar Lal Nehru

8: Who is called The Iron Man of India?
 Ans- Sardar Vallabh Bhai Patel

9: How many states and union territories are there in India?
Ans- 28 states and 9 UTs

10: Who is the current prime minister of Inda?
Ans- Mr. Naredra Modi

11: Who is the current president of India?
Ans- Mr. Ramnath Kovind

12: Who built the Taj Mahal?
Ans- Shahjahan

13: Where the Qutub Minar is located?
 Ans- Delhi

14:  Where is The Gateway of India?
Ans- Mumbai

15: What is the national anthem of India?
Ans- Jana Gana Mana Adhinayak Jayhe

16: What is the national animal of India?
Ans- Tiger

17: What is the national bird of India?
Ans- Peacock

18: Which is the first Indian film?
Ans- Raja Harishchandra

19: Who is the father of the computer?
Ans- Charles Babbage 

20: Who is the father of the Indian Navy?
Ans- Chhatrapati Shivaji Maharaj

21: Who is called Neta Ji In India?
Ans- Subhash Chandra Bose

22: When did Mother Teresa win the Nobel Peace Prize?
Ans- 1979

23: Which State is the biggest in India according to the area?
Ans- Rajasthan

24: Which State is the biggest in India according to the population?
Ans- Uttar Pradesh

25: Which Indian PM received the highest civilian honor of both India and Pakistan?
Ans- Mr. Morar Ji Desai received both Bharat Ratna and Nishan-e-Pakistan

100 Easy General Knowledge Questions and Answers

26: Who invented the radio?
Ans- Marconi

27: Who invented the television?
Ans-  John Logie Baird

28: Who invented electricity?
Ans- Benjamin Franklin 

29:Who invented electric blub?
Ans- Thomas Alva Edison  

30: Who is the first Indian to win the Nobel Prize?
Ans- Ravindra Nath Tagore (in literature)

31: How many countries share their borders with India?
Ans- Nepal, Bhutan, Bangladesh, Myanmar, Pakistan, Afghanistan

32: Who is the first president of the United States Of America?
Ans- George Washington

33: Where is the supreme court of India situated?
Ans- New Delhi

34: Which is the fastest land animal in the world?
Ans- Cheetah

35: Which vitamin is not found in vegetables and fruits? 
Ans- Vitamin D

36: Who is the first Indian to go into space?
Ans- Rakesh Sharma

37: Who is the first Indian woman to go into space?
Ans- Kalpna Chawla

38: Which vitamin is not found in milk?
Ans- Vitamin C

39: By using which process, Sun produces energy?
Ans- Nuclear Fusion

40: How many colors are there in a rainbow?
Ans- Seven

41: What is the speed of light in vacuum?
Ans- 300,000 km per second

42: Who is called the father of history?
Ans- Herodotus

43: Which animal is known as the ‘Ship of the Desert'? 
Ans- Camel

44: What is the name of the person who first circumnavigated earth?
And- Ferdinand Magellan

Note- The first single voyage of global circumnavigation was that of the ship Victoria, between 1519 and 1522, known as the Magellan–Elcano expedition. Magellan was Portuguese, but sailed on behalf of Spain. 

45: Which place is known as tea garden of India?
Ans- Assam

46: What is the altitude of Mount Everest?
Ans- 8848 meters

47: Which is the nearest planet of the Earth?
Ans- Venus

48: Which is the largest island in the world?
Ans- Greenland

49: Which is the largest country in the world?
Ans- Russia

50: Which is the largest ocean in the world?
Ans- Pacific Ocean

For next 50 easy general knowledge questions and answers click here

Post a Comment

Previous Post Next Post